Začetek leta 2021 z dvema reševanjema na isti dan

V hribovitih delih in visokogorju je bilo na 9. 1. 2021 obiskovalcev, pohodnikov, smučarjev in ostalih rekreativcev res veliko. Bila je sončna sobota in zasneženi hribi so kar vabili obiskovalce in ljubitelje narave v hribe. Žal pa to za nas pomeni, da imamo ob takih dnevih več dela.

Prvič so pozivniki zazvonili ob 13.15. Ko smo izvedeli, da gre za sum na kap, smo še toliko bolj pohiteli po obljudeni stezi na Valvasor do počitniške hiše, kjer je starejšo gospo obšla slabost. Ko smo prišli do gospe, si je že opomogla, mi pa smo jo pregledali, jo oskrbeli in jo transportirali do reševalnega vozila v Završnici.

Ko smo zlagali in sušili opremo na postaji, pa je zopet zazvonilo. Tokrat si je deskar polomil stegnenico na Pokljuki, natančneje v Kranjski dolini. Vso (še mokro) opremo od prejšnje intervencije smo hitro zložili v reševalno vozilo in odhiteli na Pokljuko. Tam smo bili pred helikopterjem in smo skupaj z zdravnikom iz ekipe na Brniku oskrbeli deskarja, ga imobilizirali, helikopter pa ga je potem prepeljal v SB Jesenice.

Po dveh intervencijah smo si le želeli, da se bodo ostali pohodniki varvno vrnili v svoje domove do večera.